Moments of mine

És te titokban négyfal között eszel három óránként?

2018. szeptember 22. - szanszab

Volt egy jelenet a Grace Klinika nevű sorozatban, amikor a sűrgösségiről a nagy rohanásból, kapkodásból, vértől undorító esetekből egy sebész felmegy a bőrgyógyászatra, ahol kiegyensúlyozott mosolygós emberek, lassítva mozognak Enya egyik számára. Na én valahogy így képzeltem el az anyaságot. Nyugalom, béke, kiegyensúlyozottság. És szerencsés vagyok, mert ez ha Matykón múlna meg is lenne, na de minden más, amit a társadalomtól, utca emberétől néha kap az ember az anyaság bármely részével kapcsolatban az agresszió, beszólás és bántás még ha nem is teljesne szándékosan.

Az egyik ilyen téma, amiről mindenkinek van harsány véleménye az a szoptatás, ezen belül is a nyilvános szoptatás. Megmondom -leírom- őszintén én nem is értem, hogy ez a dolog egyáltalán miért téma?! Egy babának anyatejre van szüksége, ezt az édesanyja melleiből kapja. Biológia óra 7. Vagy 8.-os tananyag körübelül, de mégis olyan prűd véleményeket hallok és olvasok néha róla, mintha óriás plakátokon lehetne látni igencsak sokat mutató melleket vagy egyéb testrészeket. Ja, várjunk csak? Azt lehet is látni. Nem is keveset! Szóval az teljesen oké a társadalom jelen nézete alapján, hogy női/férfi testrészekkel adjunk el életérzéseket, amik végül tárgyak megvásárlásához vezetnek, de egy parkban egy padon ülő nő látványa, aki kisbabáját szoptatja az undorító és ha lehet 4 fal között csinálja. Az elmúlt hónapban sokszor sok helyen találkoztam szoptatásra bátorító oldallal, szöveggel. Szerintem is igenis fontos tudni, hogy nagyon jó dolog, hogy van tápszer, egyáltalán nem az ördögtől való, de a szoptatást igenis lehet tanulni, és az esetek legnagyobb százalékában nem zökkenőmentes. Szóval van szükség ilyen oldalakra, fórumokra, ahol az anyukák, akik szoptatnak tudjanak tájékozódni és informálódni.  Az, hogy valaki szégyenlősebb és otthon teszi csak ezt vagy az utcán letakarva kisbabáját, - ne adj isten-  nem letakarva kisbabáját az szerintem mindenkinek maga joga eldönteni. 

via GIPHY

Úgy gondolom ez a téma nagyon is ál-prűd falakba ütközik, és leginkább azt nem értem, hogy egyes anyukák miért támadják a másik anyukát ezzel kapcsolatban? Én sem 3 óránként szoptattam Matykót, hanem igényszerint, amikor szerette volna. Mutassatok olyan egészséges felnőttet aki szigorúan 3 óránként eszik/iszik nem sűrűbben nem ritkábban. És ebből kifolyólag igenis akadhat olyan, hogy egy babát a parkban, játszótéren kell megszoptatni. Na de azt tényleg nem tudom megérteni, hogy hogyan lehet elfogadott sok minden többet mutató dolog, mint egy szoptatás? Hogy lehet az, hogy főműsor időben farkával propellerező férfit látunk és nevetünk, gif-et csinálunk belőle, de ha valaki szoptat, az fúj. Hogy lehet az, hogy gyorskajáldák szendvicseit szopást imitálva reklámozzák és az embereknek tetszik, de ha valaki egy padon a kisbabáját megszoptatja azt, csinálja már négy fal között. És a reklámok, amikben éppencsak nem látni a mellbimbót, az szexi meg bevállalós, de egy babáját tápláló édesanya, vonuljon már el, mert ez egyáltalán nem ide való. Kicsit azért ez kettős nem?

 

via GIPHY

Sajnálom, de ezzel nem értek egyet. A babáknak anyatejre van szükségük, és ha úgy adja a helyzet, hogy egy parkban kell megszoptatni, akkor ne kelljen már szégyenkezni emiatt. A legfantasztikusabb dolog, hogy a saját testünkből létrehozunk egy kis embert, ne kelljen már szégyenkezni azért, mert a saját testünkből tápláljuk. Nyilván nem kell provokálóan melleket lengetve szoptatni a Széll Kálmán tér közepén, na de azért tényleg ne szoljanak már be annak, aki félrevonulva szoptat. Igenis, aki nem szégenylős és nem zavarja, ha útközben kell kisbabáját megetetni gond nélkül tegye meg. Remélem a gyerekeinknek nem kell már ilyen ál-prüd nézetek között leélniük az életüket. Lehessen szoptatni szépen, egy padon. Ne törődj azzal, hogy ki mit gondol rólad, ameddig nem magamutogatóan, figyelem felhívóan csinálod azt. Más nő, akinek nem tetszik esetleg még nem járt a te cipődben, más férfi akinek nem tetszik minden mozgó tárgyat szexualizál és sajnos ezt egy szoptató anyukával is megteszi. Szoptatás 100%-ban legális dolog, senkinek nincsen semmi joga ahhoz, hogy ezért megszóljon, beszóljon se élőben sem az online térben.

img_0892.JPG 

A bejegyzés trackback címe:

https://momentsofmine.blog.hu/api/trackback/id/tr5614255059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása