Moments of mine

Recept az anyasághoz

Skandibaby-s vendég cikk

2019. szeptember 26. - szanszab

Anyukának lenni olyan, mintha végig mennél egy hipermarketen egy olyan bevásárlólistával a kezedben, ami számodra érthetetlen nyelven lenne írva, de azt tudnád, hogy egy olyan ételhez kell vásárolni, amit egyszer már ettél. Majd minden egyes terméknél, amit megfogsz odajönne hozzád valaki és megkérdezné miért azt veszed? Biztos vagy benne, hogy ez kell hozzá? Nem mást ajánlanak a könyvek és az internetes bejegyzések? Gőbel- Szabó Szandra vagyok, és ebben a bizonyos szimbolikus hipermarketbe 2016 júniusában léptem be, amikor lett egy pozitív terhességi tesztem. És a képzeletbeli bevásárlólistám pedig kisfiam, Matykó, aki 2017 márciusában született.

Mindig, amikor az anyaságra gondolok az jut eszembe, hogy vajon, akik még nem szülők hogyan élnék meg azt, ha annyi kritika, kérdőrevonás és néha bántás érné, mint amit az anyasággal kapcsolatban lehet tapasztalni. És bár tudom, hogy az esetek legnagyobb százalékában a jószándék vezéreli ezeket a kéretlen mondatokat, de azért csak furcsa lenne, ha odamennék a drogériában egy nőhöz és megkérdezném miért azt a tampont veszi és miért nem inkább betétet? És valamiért még furcsább lenne, ha egy férfihoz mennék oda, hogy biztosan az a megfelelő óvszer neki? És igen, direkt hoztam ilyen érzékeny példákat, mert minden, ami az anyasággal kapcsolatos érzékeny téma.

Nem telik egy úgy nap, hogy ne kérdőjelezném meg magam egyes kérdésekben, akár a délutáni uzsiról van szó, egy gombóc fagyiról vagy egy következő választható oltásról, aminek azért nagyobb súlya van mint egy egy nasinak. És ebből kifolyólag egy megjegyzés vagy illetlen kérdés bizony nagyon rosszul tud esni és meg tud bántani, aminek persze ha hangot adok én vagyok a hormontúltengéses anyuka. Pedig szavak nélkül egy mosollyal vagy baráti összenézéssel csodákat lehet elérni az anyukák lelkében.

De igazából az eddigi tapasztalatommal azt tudom mondani, hogy a titkos összetevő életed legszeretettebb, legfárasztóbb és legcsodálatosabb időszakához  pedig az ösztön és a figyelem. Mindig hallgass a megérzésedre, tudni fogod mikor mire lesz neked vagy a családodnak szüksége, beléd van kódolva onnan kezdve, hogy egy kis élet útjára indul a szíved alatt.

Az eredeti cikk itt olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://momentsofmine.blog.hu/api/trackback/id/tr2915173134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása